彩票大赢家

Gebouw Tropenmuseum

Cookies en privacy

Op deze pagina lees je een toelichting over de soorten cookies die op deze website worden gebruikt. Ook leggen we uit waarom wij soms om jouw persoonsgegevens vragen en hoe we daarmee omgaan.

Cookiebeleid

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn eenvoudige tekstbestanden die je computer ontvangt wanneer je onze website bezoekt. Deze techniek wordt al lange tijd toegepast op vrijwel alle websites. Volgens de wet mogen wij cookies op jouw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we jouw toestemming nodig.

Hieronder een toelichting over de soorten cookies die op deze website worden gebruikt.

Noodzakelijk

Sommige cookies zijn onmisbaar voor een goede werking van de website. Zonder deze cookies werken (delen van) de websites niet. Deze zullen in tegenstelling tot de niet-functionele cookies zonder toestemming worden geplaatst. Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Statistieken

Deze website gebruikt cookies om webstatistieken (Google Analytics) bij te houden. Statistische cookies helpen eigenaren van websites te begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren. Deze gegevens gebruiken we om onze website telkens zo goed mogelijk in te richten voor een betere online ervaring. Dit is informatie over bijvoorbeeld hoeveel bezoekers de website bezoeken, welke pagina’s het meest worden gelezen, welke browser er gebruikt wordt. De statistieken zijn niet bedoeld om jou persoonlijk te identificeren. 

Functionele cookies en analytics cookies worden altijd geplaatst. Volgens de privacywetgeving mogen deze cookies zonder toestemming worden geplaatst.

Marketing

Op deze website maken we ook gebruik van tracking cookies. Deze cookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hierbij is het doel advertenties weer te geven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker en helpen ons de effectiviteit van een campagne voor een nieuwe tentoonstelling of evenement te meten. Hiervoor vragen we je toestemming via de pop-up banner. Niet alle advertenties maken gebruik van cookies. Als je geen toestemming geeft voor de tracking cookies kun je nog steeds advertenties van ons tegenkomen.

Niet geclassificeerd

Niet-geclassificeerde cookies zijn cookies die we nog aan het classificeren zijn, samen met de aanbieders van afzonderlijke cookies.

Blokkeren van cookies

Uiteraard kun je de cookies blokkeren. Dit verschilt per browser en kan via de browserinstellingen aangepast worden. Houdt er rekening mee dat bepaalde delen van de website niet of niet optimaal zullen functioneren wanneer je cookies blokkeert.

Cookies achteraf verwijderen

Na het bezoek aan onze website kun je ervoor kiezen om de cookies van je computer verwijderen. Ook dit verschilt per browser en kan je in de instellingen wijzigen.

Privacystatement Museumbezoekers NMVW

Onderstaand privacystatement vertelt je hoe we met jouw persoonsgegevens omgaan als museumbezoeker. Wij vinden het belangrijk dat jouw gegevens zorgvuldig en volgens de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt worden. 

Wie we zijn

Het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW) is een stichting gevestigd in Leiden. Ons nummer in het register van de Kamer van Koophandel is: 41169362.

Bij de aankoop van je museumtickets en tijdens je bezoek worden persoonsgegevens verwerkt. Deze gegevens behandelen we met zorg en we beveiligen ze goed. Ook kan het zijn dat we persoonsgegevens verwerken voor en tijdens een evenement of bijeenkomst die wij organiseren. Daar is dit privacystatement ook op van toepassing. 
We hebben dit privacystatement in informele taal opgesteld zodat het voor iedereen begrijpelijk is. 

Welke gegevens verwerken wij?

Bij een bezoek aan ons kunnen er verschillende persoonsgegevens van jou verwerkt worden. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een ticket, als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief of omdat je in beeld bent van de (beveiligings)camera’s. 
De volgende gegevens verwerken we:

  • Jouw naam (e-mail)adres en geslacht.
  • Betalingsgegevens bij de aankoop van een kaartje of als je ons financieel steunt.
  • Jouw portret via onze beveiligingscamera’s, onze tentoonstellingen of tijdens een evenement.
  • MAC-adres als je gebruik maakt van onze WiFi.
  • IP-adres als je de Museum Explorer app gebruikt.
  • Locatiegegevens als je de Museum Explorer app gebruikt.

Daarnaast maken we ook gebruik van cookies als je onze website bezoekt. Ons cookiestatement vind je ook op deze pagina. 

 

Hoe verzamelen wij je gegevens?

Wij verzamelen jouw gegevens op de volgende manieren:

  • Bij aankoop van een ticket.
  • Als je gebruik maakt van de Museum Explorer app.
  • Als je een formulier invult op de website.
  • Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief.
  • Tijdens jouw bezoek.

Waarom verwerken wij jouw gegevens?

We kunnen jouw gegevens verwerken om:

  • Jou een optimaal museumbezoek te geven.
  • Jou de nieuwsbrief te mailen als je daarvoor toestemming hebt gegeven.
  • Jou op de hoogte te brengen van gelijksoortige producten en diensten die wij aanbieden.
  • Te voldoen aan een overeenkomst, bijvoorbeeld als je (online) een ticket hebt gekocht of ons financieel steunt.
  • Om te voldoen aan de wet.
  • Omdat wij een gerechtvaardigd belang hebben om jouw gegevens te verwerken.
  • Marktonderzoek te doen om onze diensten te verbeteren.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is om de doeleinden waarvoor we ze hebben verzameld te bewerkstelligen. De bewaartermijn kan dus per doeleinde verschillen.

Worden jouw gegevens gedeeld met andere partijen?

Soms kan het zijn dat jouw gegevens gedeeld worden met andere partijen. Dat kan bijvoorbeeld als je via een van onze partners een toegangskaartje koopt of ons financieel steunt. Het kan ook zo zijn dat we jouw gegevens moeten delen met de overheid als die daarom vraagt. Ook delen we jouw gegevens met marketing(onderzoeks)bureaus als we onze diensten willen verbeteren. We hebben met deze partijen afspraken gemaakt over hoe zij met jouw gegevens om moeten gaan. 

De rechten die jij hebt

  • Je hebt een recht op inzage. Dit betekent dat je ons kan vragen welke gegevens wij van jou verwerken.
  • Je hebt een recht op rectificatie. Dit betekent dat je ons kan vragen om gegevens te veranderen als je denkt dat deze niet kloppen.
  • Je hebt een recht op vergetelheid. Dit betekent dat je ons kan vragen om de gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Meestal kunnen we hieraan voldoen, maar soms niet omdat wij bepaalde gegevens bijvoorbeeld langer moeten bewaren voor de belastingdienst.
  • Je hebt een recht op bezwaar. Dit betekent dat je bezwaar kan maken tegen verwerkingen van jouw gegevens. Wij zullen dan zo snel mogelijk stoppen met de verwerking.
  • Je hebt een recht op overdraagbaarheid. Dit betekent dat je ons kan vragen om de gegevens die wij van jouw hebben aan jou over te dragen. We doen dat dan in een zo makkelijk mogelijk bestand.
  • Toestemming kun je altijd intrekken. Bij nieuwsbrieven geven we hier ook de mogelijkheden voor. 

Denk je dat we niet volgens de regels handelen of ben je het niet eens met een beslissing omtrent jouw gegevens? 
We horen het graag als je het niet met ons eens bent of als je een klacht hebt. Deze kun je sturen naar privacy@wereldculturen.nl Daarnaast kun je ook altijd je beklag doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw gegevens te beveiligen tegen verlies en tegen gebruik in strijd met de regels.
Wij blijven op de hoogte van de technische stand van zaken omtrent beveiliging en we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jouw persoonsgegevens gewaarborgd zijn en niet in strijd met de regels gebruikt worden.

Vragen?

Wanneer je vragen hebt over de verwerking van persoonsgegevens door ons of wanneer je gebruik wilt maken van één of meer van de rechten die de wet aan jou geeft, neem dan contact op met onze Functionaris voor de Gegevensbescherming. Deze is te bereiken is via onderstaande gegevens:

Correspondentieadres:
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
t.a.v. Functionaris voor Gegevensbescherming
Postbus 212 
2300 AE Leiden
E-mailadres: privacy@wereldculturen.nl

Let op: wanneer je jonger bent dan 16 jaar en je wilt over een van de bovenstaande zaken contact met ons opnemen, dan moet dat verzoek gedaan worden door jouw wettelijke vertegenwoordigers (je ouders of je voogd)